Season 2015 - 2016 - End Of Time - Beyonce - performance

Season 2015 - 2016 - End Of Time - Beyonce - rehearsal

NIVEAU

Hier een voorbeeld van choreografie die ons aanspreekt: simpele bewegingen en een uitdagende staging (wie staat waar op het podium).

Seizoen 2015 - 2016 - End Of Time - Beyonce

 

GOTTA DANCE! 

Elk seizoen treden onze dansers en zangers op in een grote theatershow. De dansers van AMSGMC zijn hier een essentieel onderdeel. Bij minstens de helft van de koornummers dansen zij mee op speciaal gemaakt choreografie. Samen met de zangers zorgen zij voor de emotionele en visuele dimensie van de verhalen die we willen vertellen.

REPETITIEDATA

De dansers repeteren elke woensdag van 19:30 tot 22:00 uur, behalve twee woensdagen rondom Kerst en Nieuwjaarsdag, de week na een grote show en de maanden juli en augustus. 

DE REPETITIE ZELF

We starten met een uitgebreide warming-up, gevolgd door een wekelijks afwisselende training gericht op spierversterking, conditieverhoging en techniek-verbetering.

Voor seizoen 2017 - 2018 hebben we twee vaste docenten: Alfredo Fernandez en Gerald Eijt.

Alfredo haalt zijn inspiratie uit ballet; hij was danser bij het Nederlandse nationale ballet.  Gerald heeft een sportschool in Utrecht (Fitness Factory) en werkt vanuit de basis fitness principes. 

De rest van de repetitie wordt choreografie aangeleerd op twee verschillende dansstijlen. Hier zijn meerdere choreografen bij betrokken.

IETS VOOR JOU?

We willen onze groep van dansers uitbreiden en zijn altijd op zoek naar nog meer mannen die het leuk vinden om te dansen.

DANSERVARING

Onze voorkeur gaat uit naar mannen die enige training hebben gehad, bijvoorbeeld op het gebied van jazz-dance of street-dance. Of misschien ballroom dancing of klassiek ballet. Maar een dansopleiding is geen voorwaarde. Het gaat vooral om ritmegevoel.

Wij zijn blij met jong en oud, groot en klein, dik en dun, blond en donker, knap en... nou ja, van alles wat dus! 

 

EXTRA REPETITIES

Ter voorbereiding van elke theatershow worden er twee zondag-middagen gerepeteerd samen met de zangers. In de week voorafgaand aan elke show is er 's avonds een generale repetitie. Tenslotte dien je natuurlijk op de dag van de theatershow zelf volledig beschikbaar te zijn. 

Seizoen 2015 - 2016 - End Of Time - Beyonce

Aan het begin van het seizoen wordt het repetitieschema bekend gemaakt.

WAAR

Repetities zijn altijd in het Polanentheater (zie onderaan deze pagina).

CONTRIBUTIE

Als danser ben je volwaardig lid van AMSGMC. De contributie is € 27,50 per maand. Je betaalt altijd per blok van 5 maanden in één keer. Dit is voor alle repetities, ook die samen met het koor.

Mocht je later in het seizoen instromen, dan betaal je alleen voor de desbetreffende maand en de resterende maanden van het blok.

stage outfit

Voor elke Theatershow gaan we zoek naar nieuwe kleding. Voor de meeste nummers gaan we uit van wat de dansers zelf bij elkaar kunnen sprokkelen. Daarnaast wordt er uit het beschikbare budget het een en ander aangeschaft. 

Als zanger van het koor dien je zelf te zorgen voor: een wit overhemd, een donkerblauwe spijkerbroek, een nette zwarte broek, zwarte schoenen, zwarte sokken, zwarte riem, een zwart t-shirt met V-hals en een key cord met ons logo.

Het zwarte slim-fit t-shirt met V-hals komt van de H&M. De artikel-code is: 0251 087 002 (basic fine cotton stretch) en de prijs is € 7,99.

De key-chord kost € 10,- en koop je tijdens de New Members Meeting.

Seizoen 2015 - 2016 - End Of Time - Beyonce

AUDITIE?

Om mee te dansen hoef je geen auditie te doen. Iedereen is namelijk welkom.

We kijken natuurlijk wel of je een beetje ritmegevoel hebt. Dat doen we tijdens onze zogenaamde Open Repetitie. 

OPEN REPETITIE

Twijfel je nog of wij wel bij jou passen? Of dansen wel wat voor jou is? Of de mannen wel leuk zijn? Of onze choreografen jou kunnen inspireren? Of je genoeg ritme-gevoel hebt?

Elke eerste woensdag van de maand hebben we een Open Repetitie; iedereen die overweegt lid te worden is welkom om te komen kijken en om natuurlijk mee te doen. 

In het begin van ons seizoen kun je in september zelfs elke woensdag langskomen. Alle repetities zijn dan openbaar. Meld je hieronder aan. .

NEW MEMBERS meeting

Een keer per maand komen de nieuwste leden van die maand bij elkaar in het Polanentheater.

Nieuwe leden worden dan gekoppeld aan hun 'Big Brother', een danser met ervaring die je wegwijs zal maken binnen AMSGMC. Hij beantwoordt al je vragen en helpt je met je online inschrijving, zorgt dat je van de juiste Facebook-groep lid wordt, etc. 

CHOREOGRAFIE

Voor elke Theatershow werken we altijd met verschillende choreografen. Als je de uitdaging aan wilt gaan om een keer voor ons choreografie te maken, meld je dan aan. 

INFORMATIE

Nog vragen? Stuur ons dan een bericht door hieronder te klikken: