SING HAPPY!

De grootste groep van AMSGMC is het koor. Hier is plaats voor maar liefst 60 stemmen. Binnen deze groep maken we onderscheid tussen lage bassen, hoge bassen, lage tenoren en hoge tenoren. Het koor treedt samen met de dansers één keer per seizoen op tijdens een grote Theatershow. En natuurlijk hebben we ook nog kleinere optredens. We willen natuurlijk wel zichtbaar zijn!

OEFENBESTANDEN

Naast de wekelijkse koorrepetitie op woensdagavond wordt er ook van je verwacht dat je in je vrije tijd oefent. Dat hoeft al met al niet zo heel veel tijd te kosten. De kracht zit eigenlijk in de herhaling. 

Oefenen doe je met zogenaamde MP3 muziekbestanden. Zo is er voor elke stemgroep van elk nummer een oefenbestand. Deze bestanden kun je afspelen via - een afgeschermd deel van - onze website, waardoor je thuis of onderweg altijd kunt luisteren naar de melodielijnen en het ritme van jouw partij. 

BLADMUZIEK

Met hulp van bladmuziek die ook op onze website staat, probeer je uiteindelijk ook de tekst uit je hoofd te leren. Bladmuziek lezen is geen voorwaarde om bij het koor te komen. De meeste koorleden kunnen geen bladmuziek lezen. Sommige koorleden wel en die hebben dan naast de oefenbestanden een extra hulpmiddel bij het leren van een nieuw nummer.

SAMEN ZINGEN

De mooiste momenten tijdens de repetities zijn de momenten dat de klanken van elke stemgroep samenkomen en er akkoorden ontstaan. Opeens werpt al het instuderen zijn vruchten af en zing je samen! 

WEKELIJKSE REPETITIE

Het koor repeteert elke woensdag van 19.30 tot 22.00 uur, behalve twee woensdagen rondom Kerst en Nieuwjaarsdag, de woensdag na de jaarlijkse theatershow show en de maanden juli en augustus.

EXTRA REPETITIES

Ter voorbereiding van de jaarlijkse theatershow worden er twee zondag-middagen gerepeteerd samen met de dansers. In de week voorafgaand aan de show is er 's avonds een generale repetitie. Tenslotte dien je natuurlijk op de dag van de theatershow zelf volledig beschikbaar te zijn. 

Aan het begin van het seizoen wordt het repetitieschema bekend gemaakt.

WAAR

Repetities zijn in het Polanentheater. Zie onderaan deze pagina.

CONTRIBUTIE

Als zanger ben je volwaardig lid van AMSGMC. De contributie is € 27,50 per maand. Je betaalt altijd per blok van 5 maanden in één keer. Dit is voor alle repetities, inclusief dirigent en een groot aantal repetities met pianist. Mocht je later in het seizoen instromen, dan betaal je alleen voor de desbetreffende maand en de resterende maanden van het blok. 

 

 

 

 

STEMTEST

Voor het koor hoef je geen auditie te doen. Je krijgt wel een stemtest om te kijken in welke van de vier stemgroepen je het beste past.

Voor de stemtest hoef je niets voor te bereiden. Een stemtest duurt trouwens maar een paar minuten.

NEW MEMBERS MEETING

Bij een eerste bezoek worden nieuwe leden gekoppeld aan een koorlid met ervaring die je wegwijs zal maken binnen het koor. Hij beantwoordt al je vragen en helpt je met je online inschrijving, zorgt dat je van de juiste Facebook-groep lid wordt, etc. Tenslotte is zo'n eerste bezoek altijd spannend.  

WANNEER INSTROMEN

Aan het begin van het seizoen, in de maanden februari en september, kun je élke woensdag instromen. Uiteraard kun je in de overige maanden ook beginnen met zingen maar hou er dan rekening mee dat je thuis extra moeten oefenen om het niveau bij te benen. 

Stuur ons in ieder geval een bericht dat je komt, zodat wij je alvast wat meer informatie kunnen sturen. Klik hieronder: 

OPEN REPETITIE

Twijfel je of wij wel bij jou passen? Of zingen in een koor wat voor jou is? Of de mannen wel leuk zijn? Of de dirigent jou kan inspireren? 

Regelmatig hebben we een Open Repetitie; iedereen die overweegt lid te worden is welkom om te kijken, te luisteren en om mee te zingen.  Meld je hieronder aan.